Как да станете сватбен диджей

Banner uslugi 003 2160p

Как да станете сватбен диджей

Сватбеният диджей не е просто някой, който върти записи, пуска музика от компактдискове или прави светлинно шоу. Освен че е майстор на церемониите, опитен сватбен диджей знае как да премине от една част на сватбата към следващата и как да привлече гостите на дансинга, ако са останали на местата си. Като внимателно планирате бизнеса си, маркетирате се ефективно и съберете страхотни плейлисти, ще превърнете събитието в ден за запомняне!

Съдържание:

Част 1 от 4: Подготовка на вашия нов бизнес

 1. Засенчете сватбен диджей, преди да се потопите. Аудио оборудването е скъпо, затова помолете да наблюдавате сватбен диджей в действие (разбира се с одобрение от булката и младоженеца), преди да инвестирате време и пари в оборудване и класове. Уверете се, че сватбената култура под високо налягане ви е привлекателна, тъй като получавате само един изстрел, за да направите деня на тази двойка перфектен!
 2. Вземете уроци по аудио миксиране. DJ уменията на експертно ниво са задължителни за всеки успешен сватбен DJ. Ходете на уроци онлайн или в колежа на местната общност, за да знаете как да смесвате, редактирате и съчетавате песните безупречно. Диджей сватба не е за аматьори, тъй като не можете да направите нещо повече.
 3. Направете бизнес план. Ако планирате да направите сватбено диджеиране голяма част от доходите си, изписването на бизнес план е от съществено значение. Ако планирате да бъдете по-любител, няма да ви е необходим официален бизнес план – но се уверете, че сватбеното диджейство е подходящо за вас, тъй като това може да бъде стресираща работа.
 4. Купете или заемете съоръжения. Ще ви трябва лаптоп с добър софтуер за смесване, външен контролер, слушалки и система от високоговорители. Имайте резервни копия на кабели, високоговорители, батерии за лаптоп и други основни части.
  • Чувствайте се свободни да купувате употребявани съоръжения, тъй като е по-евтино, но се уверете, че работи добре, преди да го използвате за сватба. Можете да намерите употребявано оборудване в Craigslist и разпродажби за клубове и ресторанти.
  • Някои места разполагат със собствени PA системи. Проверете с мястото, какво оборудване ще трябва да носите, за да свържете вашия DJ софтуер към техните високоговорители.
 5. Задайте вашите цени. Сватбен DJ обикновено се наема за четири часа. Диджеите за начинаещи или на непълно работно време обикновено взимат $ 200-300 за четири часа, а междинните диджеи с поне шепа сватби под колана си могат да вземат $ 400-600. Професионалните и редовни диджеи могат да таксуват от 1000 до 2000 или повече долара. Увеличете ставките си бавно, докато придобивате повече опит.
 6. Напишете договор. Можете да изтеглите такъв от интернет, но се уверете, че сте покрити в случай на анулиране на сватбата или загуба на оборудване. Поставете договора (с редактирани лични данни) на вашия уебсайт, за да могат двойките да видят какви са техните задължения към вас, преди да резервират при вас.

Част 2 от 4: Маркетинг на себе си като диджей

 1. Направете уебсайт. Ако имате предишно DJ изживяване (което се надяваме да го направите!), Публикувайте снимки и видеоклипове с професионално качество на хора, които се наслаждават на миналите ви събития, за да спечелите доверие. Не забравяйте да включите информация за контакт на вашия уебсайт и добавете повече снимки и видеоклипове, докато играете повече сватби.
 2. Популяризирайте себе си в социалните медии. Започнете с Facebook, Twitter и Instagram. Направете професионална страница, която е отделна от личния ви акаунт, където можете да публикувате нови снимки, да благодарите на предишни клиенти и да покажете колко забавно се забавлявате с DJ!
 3. Поставете реклами онлайн и в печат. Поставете реклама в Craigslist и местни съвети за планиране на събития. Изпращайте реклами до местни списания и вестници, за да постигнете видимост. Включете предишното си DJ изживяване, вида на оборудването, с което разполагате, и кратка информация за това защо сте страхотни.
 4. Кажете на всички, които знаете, че свирите на DJ сватби. От уста на уста ще ви помогне да получите препоръки за нови клиенти. Вземете визитки, които да раздавате, когато някой каже думата „сватба“.
 5. Отидете на популярни места, за да влезете в списъка им с DJ. Някои места имат списък с популярни диджеи, които двойките могат да използват, ако не искат да намерят сами DJ. Опитайте се да влезете в колкото се може повече списъци, като се представите на координаторите, дадете им визитката си и поискате да направите „прослушване“.

Част 3 от 4: Събиране на музикална библиотека

 1. Работете с булката и младоженеца, за да решите песните за церемонията. Булката и младоженецът може да имат определен списък с песни, който искат да използват за сватбеното тържество, процесията на булката и рецесията. Ако не, изпратете им няколко изпитани опции, от които да избирате, като „Първият ден от живота ми“ на Bright Eyes, „Ето идва слънцето“, обхванат от Сънливите играчи във времето, и „Накарайте да се почувствате моята любов“ от Адел.
  • Ако вашите булка и младоженец предпочитат по-традиционни опции, Canon in Pachelbel в D, Claude de Lune на Claude Debussy и „Air on the G string“ на Бах са класика.
 2. Направете списък за час за коктейли, вход и вечеря. Страхотните жанрове за тези събития включват гладък джаз и класика. Съчетайте усещането на музиката с атмосферата на мястото.
 3. Планирайте песни за официалните танци. Те включват: танцът баща / булка, танц майка / младоженец и първият танц като двойка. Двойката може да има предвид песните, но повечето бавни, романтични песни ще работят. Чудесните опции включват „Когато имаш нужда от мен“ от Брус Спрингстийн, „Не е ли прекрасна“ от Стиви Уондър и „Разчитай на мен“ от Бруно Марс. Изпратете списъка си на двойката за одобрение.
 4. Създайте танцов комплект. Уверете се, че е поне два часа и започнете с бавна песен, за да подготвите хората за танци. Включете голямо разнообразие от песни, подходящи за всяка демографска група (деца, младежи и възрастни хора). Изберете песни, които 85% от хората биха знаели.
  • Попитайте двойката за списъка им с песни, които трябва да пускате и не пускате.
  • Променете жанра между всяка песен, така че всеки да си дава почивка понякога. Искате хората с различен музикален вкус да имат шанса да си вземат питие, да излязат навън или да говорят с двойката, като същевременно държат някои гости на дансинга.

Част 4 от 4: Да бъдеш майстор на церемониите

 1. Практикувайте своето ораторство. Като DJ вие отговаряте не само за музиката, но и за обявяване на преходи от една част на церемонията или приемането към следващата. Добрите мениджъри ще използват хумор и учтив, позитивен език, когато правят съобщения.
 2. Избягвайте лоши заявки. Изпратете заявителя за булката за одобрение, преди да пуснете песен, която е съмнителна. Внимавайте да говорят с булката, преди да се върнат при вас с присъда.
  • Ако някой поиска песен, която е в списъка за невъзпроизвеждане, кажете му учтиво и извинително, че щастливата двойка е забранила тази песен.
 3. Обявете последната песен, преди да я пуснете. Хората искат да знаят кога трябва да се ликвидират и да се подготвят да се сбогуват с булката и младоженеца.
 • Гледайте демографските си данни на дансинга. Ако видите едно демографско заседание за дълъг период от време, пуснете песен, която ги вдига.
 • Уверете се, че булката е щастлива. Наблюдавайте я внимателно, за да сте сигурни, че се забавлява. Ако тя изглежда разстроена или отегчена, пуснете танцова песен, която трябва да играете. Искате на всяка цена да я измъкне от стола и да се качи на дансинга!
 • Пуснете чистата версия. Дори ако булката и младоженецът са поискали нередактирана версия, дръжте деца и възрастни хора на дансинга (и на рецепцията!), Като вместо това пуснете версията без ругатни.
 • Правете бележки всеки път, когато работите с двойката или координатор. Не искате да забравяте нищо важно, когато съставяте плейлиста си.

0 Replies to “Как да станете сватбен диджей”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *