Как да станете DJ от нулата у дома

homemaker dj

Как да станете DJ от нулата у дома

В статията ще разгледаме как да станете диджей у дома от нулата. След като прочетете материала, ще направите първите стъпки към това да станете асо в областта на свиренето на музика.

85

Според експерти диджеят не е професия, а състояние на ума. Истинският DJ не се стреми да превърне любимото си занимание в търговско занимание. Не се интересува от нивото на заплатата. За него е важно искрената усмивка да грее по лицата на хората.

Сигурно е да се каже, че тези думи намериха подкрепа сред много диджеи, независимо от възрастта и посоката на дейност. Именно тези фенове стават легенди и постигат финансов успех.

Много хора, които посещават нощни клубове, мечтаят да станат DJ поне за миг. Приятелят ми е професионален DJ, който започна от нулата. За първи път той изживя власт в контролите на петнайсетгодишна възраст. С течение на времето, придобивайки ценен опит, той започва да работи в най-популярните клубове.

Ако искате да правите това, което обичате, има няколко варианта.

 • Самообучение, В този случай ще трябва да закупите оборудване, с което усъвършенствате уменията си.
 • DJ училище, Ако искате да се запишете в такава институция, първо прочетете отзивите на завършилите. Въз основа на тях изберете най-доброто училище.
 • Уроци с учител, Заедно с учителя ще бъде възможно да овладеете първоначалните умения и да получите първия опит. След това ще можете да срещнете хора, които ще ви помогнат да влезете в клуба. Няма да има проблеми с оборудването, но намирането на добър учител не е лесно.

Много объркват DJ-ите с електронни музиканти. Често хората, които пишат музика в електронен формат, се наричат ​​диджеи. В действителност те са просто музиканти. Не всички диджеи пишат музика, най-често те смесват готови композиции.

 1. В началото заплатата е скромна, но ще се изисква много. Не давайте приоритет на печалбите, когато трупате опит и таксите се увеличават.
 2. Елате в клуба по-рано, отколкото трябва, за да се подготвите преди партито.
 3. Задачата на DJ е не само в свиренето на музика. Той е длъжен да взаимодейства с публиката, да се стреми да развесели и да превърне представлението в шоу.
 4. Не забравяйте да напомняте на посетителите на вашия клуб за себе си. В противен случай след няколко седмици те ще забравят името ви.

Полезни видео съвети

Представете си мечтата си, вземете екипировка и се придвижете към целта без спирки и колебания. След определено време ще станете любимец на клубната публика.

се става диджей

Стъпка по стъпка Съвети

В училище някои мечтаеха да станат астронавти, други като лекари, а трети като полицаи. Времето мина и сега много студенти желаят да станат известен диджей. Не е изненадващо, защото извън прозореца е 21-ви век, когато слушат музика в електронен формат, използвайки плейъри и смартфони.

Какво прави DJ? Работата се свежда до селекция от музикални композиции, така че отделните песни да се комбинират добре с други. Какво друго ще ви трябва?

 • Регистрирайте се в тематичен портал или форум. На страниците на интернет ресурси, начинаещ DJ ще намери полезна информация, препоръки и съвети.
 • Инсталирайте специално приложение на компютъра. Това ще помогне на начинаещ да се справи с оборудването и да се научи как да го използва. Едно популярно решение е TraktorDJStudio.
 • С времето начинаещият ще придобие умения, които ще трябва да приложат на практика. Можете да организирате музикално парти у дома и да предложите на гостите си набор от песни.
 • Можете да се запознаете с опитен DJ, който ще ви помогне със съвети и споделяне на опит.
 • Не забравяйте да практикувате играта. Практиката ще научи хората да разбират танците по отношение на музиката.
 • Не пренебрегвайте дансинга. Можете спокойно да се представите на благотворителни партита, да загреете публиката преди дискотека.

Съвети за видео

Информацията по-горе ще бъде отправна точка в страхотния живот на диджея. След като овладеете оборудването, ви предстои дълъг път.

Какво може да направи добър DJ?

DJ е завладяваща, интересна и многостранна професия. И ако е невъзможно да го получите в университета, това не означава, че човек няма да стане професионалист в тази област.

dost li e 187
 1. Мнозина смятат, че да станеш добър диджей у дома е лесно, а начинът им на живот е бохемски. В действителност това не е така. Например, дойдохте в клуб и слушахте набор, продължил 120 минути. Дори не искаш да кажеш колко диджей е отделил времето и усилията да го създаде.
 2. Както показва практиката, начинаещ диджей, изиграл няколко сета, се смята за професионалист. Ако тръгнете по този път, можете да загубите близки и верни приятели.
 3. Най-добрият начин за реклама е да създадете промоционален диск. Полезно е да посочите името, контактите и името на проекта на кутията. Подаване на диска на правилните хора.
 4. Много диджеи, избирайки стила на музиката, се движат в посока на масовото производство. Това е погрешно. Трябва да пускате музика, която харесвате. Ако пускате музика, от която се обръщате, хората, танцуващи на корта, веднага ще я забележат.
 5. Повечето диджеи са достигнали трънлив път, за да постигнат целите си. В същото време има хора, които, като са направили малък набор, искат да играят в най-популярните клубове. Не е толкова просто. Необходимо е да напишете своето творение и да го сравните с работата на други специалисти. Разликата ще е очевидна.
 6. С малко опит някои спират да учат. Това се дължи на усещане за значимост и прохлада. В резултат на това рейтингът бързо пада.
 7. За растеж в кариерата само компилирането на песни не е достатъчно. Ще трябва да овладеете изкуството да пишете музика и да се стремите да създадете лейбъл.
 8. Някои диджеи пускат само музика. Това не е достатъчно. Трябва да се стремим към цялостно развитие. В резултат на това придобитите знания ще ви помогнат да се придвижите нагоре по кариерната стълбица.
 9. Много диджеи имат техниката на смесване. Въпреки това, не всеки може да се похвали с оригиналност. Необходимо е не само да завъртите записа, но и да се насладите на музиката, свързвайки въображението и душата.
 10. Професионалният DJ се различава от обикновен колега в метода за подбор на материал и техниката на изпълнение. Постоянно подобрява вкуса, гледа хитове и не забравя за стари песни, сред които има „диаманти“.

Ако искате да се занимавате с творчески занимания и да зарадвате посетителите на клубове с музика, постигнете резултата.

Как да станем клубни диджеи?

За първи път думата „DJ“ беше използвана от Уолтър Уинчел, американски радио коментатор. Затова той се обади на известния радио говорител Мартин Блок.

Сега диджеите пускат музика на публично място, използвайки звукови медии и технически средства, които променят музикалния материал.

Не може да се получи професия в техникум или университет. Официално няма такава специалност. Когато сте наети като DJ, диктор или звуков инженер ще бъде записан в трудовата книжка.

От какво се нуждае DJ?

 • оборудване, В началото на кариера можете да се справите без оборудване, но в бъдеще това ще трябва да бъде закупено. Не всяка стая може да се похвали с необходимото оборудване.
 • Музикална библиотека, Всеки клуб DJ има своя собствена музикална библиотека, която се систематизира и допълва. Не се ограничавайте в любимите си песни. Основната цел е да се угоди на публиката на клуба.
 • Лични качества, Усещане за ритъм, ухо за музика, овладяване на тънкостите на музиката. Уменията ще трябва да се развиват постоянно. Можете да направите без музикално образование, но музикалната ерудиция няма да навреди.

Чувство на публиката, Ще трябва да включим хората, а не да поставяме песните механично. Няма готова рецепта, усещането ще дойде с практика. Не можете да направите без експерименти, вълнения, хумор и артистичност.

Първата двойка е по-добре да играете безплатно. Ако е възможно, заимствайте опит от опитни диджеи. Плюс това се отварят училища, в които преподават основни знания.

Какво правят диджеите по радиото?

Диджеите печелят от прехраната си, като свирят музика в клубове и по радиото. Те не принадлежат към лигата на музикантите, тъй като в повечето случаи не използват авторски песни, а композиции на артисти от трети страни, събрани в сетове.

Някои диджеи работят в клубове, други по радиото, а трети харесват мобилността. Първо, решете какъв тип музикален носител ще използвате. Игра на:

 • оптични устройства
 • винилови плочи
 • лаптоп или компютър

Оборудване, което възпроизвежда музикални композиции, използвайки едновременно компютърна техника, дискове и записи, също се продава.

DJ-ите също са разделени според стила на музиката. Вярно, това е твърде отнемаща време концепция. Освен това професионалистите работят с различни музикални стилове.

Радиото е предназначено да забавлява хората. Включва се на работа, в колата и се отвежда сред природата. Музиката разсейва тревогите и проблемите. Само асо ще принуди слушателите да дадат предпочитание на определена вълна и радиостанция.

 1. DJ се грижи музикалният поток да не е придружен от проблеми и прекъсвания. Надеждното оборудване и интернет помагат в това.
 2. Използвайки гласа и способността си да говори красиво, той забавя слушателите по радиовълната.
 3. Трябва да работите със скъпо оборудване по радиото, така че трябва да бъдете внимателни.

Ако искате да станете DJ от нулата, обърнете внимание на курсовете, в които ще придобиете умения и знания. Можете да тествате силата си на практика в интернет радиостанции.

0 Replies to “Как да станете DJ от нулата у дома”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *